Programomtale

Duell om det digitale Norge
Digitalisering må til i alle næringer for å øke norsk produktivitet.
Statsminister Erna Solberg (H) og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre (AP) kommer til NEO 2017 for å diskutere muligheter og veivalg for framtidens Norge. Hvordan skal vi skape både omstilling og vekst? Hva slags ledelse og hvilke rammebetingelser trenger vi?


Her skal barna dine jobbe
Robotene kommer og digitaliseringen spiser arbeidsplasser til frokost. Angst og beven preger nyhetsbildet når digitaliseringen diskuteres. Vi skal gi deg et innblikk i selskapene som vokser. De har planer om å ansette flere og gjerne mange. Hvordan tenker de om framtidens arbeidsmarked, talentutvikling og ikke minst egen utvikling?

Innledninger ved:

  • Xeneta: Denne gjengen snur opp ned på containerfraktmarkedet ved å tilrettelegge for et transparent fraktmarked og ansetter over lav sko. (Lars Johan Bjørkevoll).
  • Futurehome: Smarte hjem skal alle ha . Erik Stokkeland tok bedriften sin over fra smartbyen Stavanger til Oslo. Nå leveres Futurehome som produkter over hele Norge, med base både i Stavanger og Oslo. Smartkarriererer tilbys på løpende bånd. (Erik Stokkeland).
  • Oslo Bysykkel: Denne gjengen er “all in” på byutvikling med sykkelen som utgangspunkt, men visjonene er mye større. Vi får høre mer hva de som arbeidsgiver fremover har og tilby både til byen og til dine barn. (Johan Høgåsen Hallesby).
  • Nordic Semiconductor: En av Norges største IKT-bedrifter som representerer gullåren i norsk IKT-næring – chipsdesign. Nordic vokser, har sterk vekst og stort behov for flere ansatte. (Svein-Egil Nielsen).
  • No Isolation: Et selskap som har fått stor oppmerksomhet for sin robot som er “deg – der du ikke kan være”.  De produserer nå roboten på samlebånd i Stavangerregionen og leveransene er i gang. Et selskap i vekst med store planer. (Anna Holm Heide).


Vi trenger ikke vente
2016 var året alle snakket om kunstig intelligens (AI), virtuell virkelighet (VR) og sine visjoner for hvordan teknologi kan tas i bruk. I Norge er det flere solide prosjekter på gang. Vi gir deg muligheten til å høre om hvordan AI, VR og produkter som Hololens (avansert 3D-teknologi) kan gjøre stor nytte i helsesektoren. På en annen side kan også teknologien utfordre områder som sikkerhet og etablerte reguleringer. Men det viktigste er: Vi trenger ikke vente. Teknologien kan tas i bruk i nå.

Innledere:
Tim Hwang (Google)
Jørn Skaaraas (Sopra Steria) og Ole Jacob Elle (Oslo Universitetssykehus)
Roar Olsen (Direktoratet for E-helse)
Ketil Widerberg (Oslo Cancer Cluster)

Roboter eller løsarbeidere?
Vi inviterer til debatt om framtidens arbeidsliv og om delingsøkonomiens muligheter. I den offentlige debatten fremstilles nordmenn som storforbrukere av delingsøkonomitjenester. Er det et riktig bilde og hva betyr det? Er organisasjonene, lovene og hele den norske modellen tilpasset endringene i arbeidslivet? Hvordan vil framtidens arbeidsliv bli preget av roboter og løsarbeidere?

Paneldebatt:
Isabelle Ringnes (TENK-Tech-nettverket for Kvinner)
Kim Haagensen (WeClean)
Sverre Hurum (Bouvet)
Kristin Jesnes (FAFO)
Renée Rasmussen (LO Selvstendige)

Hvordan gjør vi det?
Den digitale verden banker på. Samtidig viser undersøkelser at norske toppledere bruker lite tid på helt nødvendige digitale endringsprosesser. De overlater teknologi til IT-ledelsen. Norske ledere må forstå hvordan deres virksomhet skal håndtere digitalisering. Hvordan de skal skape nye forretningsmuligheter og høste gevinst av endringene. Hva skjer egentlig når “alt” skal digitaliseres, robotiseres og automatiseres? Hvordan gjør vi det?

Vi får høre:
Eirik Norman Hansen (Itch)
Liv Fiksdahl (DNB)
Randi Marjamaa (Nordea Liv)

Å tenke nytt!
Hvordan gjøre metervis med bokhyller om til digitalt drømmeverksted? Biblo Tøyen er Norges første ungdomsbibliotek som har gjort kunststykket andre må lære av – å omskape tradisjonell virksomhet til brukeropplevelser for vår digitale tid.

Reinert Mithassel (Biblo Tøyen, Deichmanske bibliotek) skal fortelle oss hvordan han gjorde det.